Verschillende soorten honing kopen

Honing is een natuurlijk product dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor diverse doeleinden. Het is niet alleen een zoetmiddel voor in de thee of op de boterham, maar het heeft ook vele voordelen en toepassingen. Zo wordt honing bijvoorbeeld gebruikt in cosmetica, als medicijn en als ingrediënt in verschillende gerechten. Er zijn vele soorten honing verkrijgbaar, elk met hun eigen smaak en eigenschappen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten honing die er zijn en wat je ermee kunt doen.

Voordelen en toepassingen van honing

Honing heeft vele voordelen en toepassingen. Zo heeft het een kalmerende werking op de keel en bevat het antioxidanten, mineralen en vitamines die geraffineerde suiker niet heeft. Honing heeft ook een antibacteriële werking, vooral rauwe honing. Hierdoor kan het bijdragen aan de genezing van wonden en ontstekingen. Naast het gebruik als zoetstof kun je honing ook gebruiken als ingrediënt in verschillende gerechten, bijvoorbeeld als marinade voor vlees of als smaakmaker in dressings en sauzen. Honing wordt ook steeds vaker gebruikt in cosmetica vanwege de vele voordelen die het heeft voor de huid en het haar.

Rauwe honing versus bewerkte honing

Als je op zoek bent naar de meest pure vorm van honing, dan is rauwe honing de beste keuze. Rauwe honing is onbewerkt en wordt niet verhit of gefilterd, waardoor alle nuttige enzymen en voedingsstoffen behouden blijven. Hierdoor wordt rauwe honing vaak gezien als gezonder en lekkerder dan bewerkte honing. Bijenwas is een natuurlijk product van de bijen en wordt vaak gebruikt in combinatie met rauwe honing. Je kunt rauwe honing kopen bij de imker of natuurwinkel. Let er wel op dat rauwe honing vaak duurder is dan bewerkte honing, maar het is zeker de moeite waard vanwege de vele voordelen die het biedt voor je gezondheid.

Gebruik en eigenschappen van bijenwas

Bijenwas is een veelzijdig natuurlijk product dat voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. Het heeft eigenschappen zoals onoplosbaarheid in water, een laag smeltpunt en een goede werking voor de huid. Bijenwas kan worden gebruikt voor het maken van kaarsen, zalf, lippenbalsem, bijenwasdoeken, zeep en crème. Je kunt bijenwas kopen in de vorm van pastilles, die meerdere keren gereinigd zijn en klaar zijn voor gebruik. Bijenwas pastilles zijn 100% natuurlijk en zijn gekeurd voor gebruik in cosmetica en verzorging. Naast het gebruik in verzorgingsproducten kan bijenwas ook worden gebruikt als poets- en glansmiddel voor onbewerkte houten voorwerpen en vloeren. Let er bij het kopen van bijenwas op dat het een natuurproduct is.

Zelfgemaakte haarmaskers met natuurlijke ingrediënten

Wil je graag zelf een haarmasker maken met natuurlijke ingrediënten? Er zijn diverse ingrediënten die je kunt gebruiken, zoals kokosolie, banaan, avocado, olijfolie, mayonaise, ei, honing en arganolie. Voor droog haar kun je bijvoorbeeld een haarmasker maken met avocado, banaan, olijfolie en honing. Voor krullend haar kun je juist een haarmasker maken met honing, eieren, olijfolie en arganolie. Het fijne van deze haarmaskers is dat je ze gemakkelijk thuis kunt maken met ingrediënten die je misschien al in huis hebt. Zo kun je op een natuurlijke manier je haar verzorgen en voeden.