Waar moet je op letten bij het kopen van LED-lampen?

Als je op zoek bent naar nieuwe lampen, is de kans groot dat je overweegt om LED lampen te kopen. LED-lampen zijn namelijk energiezuinig, gaan lang mee en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van LED-lampen? In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen voor het kiezen van de juiste LED-lampen.

  1. Kies de juiste fitting. Het is belangrijk om te weten welke fitting jouw huidige lampen hebben voordat je nieuwe LED-lampen koopt. De meest voorkomende fittingen zijn E27, E14, GU10 en MR16. LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende fittings en het is belangrijk om de juiste fitting te kiezen, zodat de lamp goed in de armatuur past.
  2. Let op de lichtsterkte. De lichtsterkte van LED-lampen wordt uitgedrukt in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe feller de lamp. De lichtsterkte van LED-lampen kan variëren van enkele tientallen lumen tot enkele duizenden lumen. Het is belangrijk om te weten welke lichtsterkte je nodig hebt voor de ruimte waarin je de lamp gaat gebruiken. Een te felle lamp kan namelijk verblinden en een te zwakke lamp kan onvoldoende licht geven.
  3. Kies de juiste kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur van LED-lampen wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe koeler en witter het licht. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer en geler het licht. Het is belangrijk om te weten welke kleurtemperatuur je wilt voor de ruimte waarin je de lamp gaat gebruiken. Voor een gezellige sfeer in de woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor LED-lampen met een kleurtemperatuur tussen de 2200 en 2700K, terwijl je voor een werkplek beter kunt kiezen voor LED-lampen met een kleurtemperatuur tussen de 4000 en 6500K.
  4. Kies voor dimbare LED-lampen. Als je de mogelijkheid wilt hebben om de lichtsterkte aan te passen, kun je het beste kiezen voor dimbare LED-lampen. Niet alle LED-lampen zijn dimbaar, dus het is belangrijk om hierop te letten bij het kopen van nieuwe LED-lampen.
  5. Vervang halogeenlampen door LED-lampen. Als je nog halogeenlampen in huis hebt, is het een goed idee om deze te vervangen door LED-lampen. LED-lampen zijn namelijk veel energiezuiniger dan halogeenlampen en gaan veel langer mee. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, maar hoef je ook minder vaak nieuwe lampen te kopen.
  6. Kies voor kwaliteit. Er zijn veel verschillende merken en soorten LED-lampen verkrijgbaar. Het is belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goede LED-lampen, zodat je verzekerd bent van een goede levensduur en een hoogwaardige lichtkwaliteit. Bij 123Lampenshop.nl vind je een ruim assortiment aan LED-lampen van verschillende merken en in verschillende stijlen. Onze LED-lampen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur.
  7. Spaarlamp of ledlamp? Als je momenteel spaarlampen gebruikt, is het ook een goed idee om te overwegen om deze te vervangen door LED-lampen. Hoewel spaarlampen ook energiezuinig zijn, hebben LED-lampen verschillende voordelen ten opzichte van spaarlampen. Zo gaan LED-lampen nog langer mee, bevatten ze geen kwik en hebben ze een betere lichtkwaliteit.

Kortom, bij het kopen van LED-lampen is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten, zoals de fitting, lichtsterkte, kleurtemperatuur en kwaliteit. Ook het vervangen van halogeen- en spaarlampen door LED-lampen kan je veel voordelen opleveren. Bij 123Lampenshop.nl helpen wij je graag bij het kiezen van de juiste LED-lampen. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van de perfecte lampen voor jouw woning of bedrijfspand. Bestel vandaag nog jouw LED-lampen bij 123Lampenshop.nl en profiteer van onze scherpe prijzen en snelle levering.